آئین هفته پژوهش و فناوری دانشکده پیراپزشکی
دکتر قناعتی: کوچک شمردن دستاوردهای بزرگ آفت رشد علم است
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران، در آئین هفته پژوهش و فناوری دانشکده پیراپزشکی، با اشاره به تولید 180 محصول فناورانه پیشرفته در دانشگاه تاکید کرد تحقیق و توسعه به عنوان مبنای پیشرفت کشور باید مورد توجه قرار گیرد. دکتر قناعتی افزود: کوچک شمردن دستاوردهای بزرگ آفت رشد علم است.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران، همزمان با هفته پژوهش، نمایشگاه معرفی 38 برنامه کاربردی موبایل در حوزه سلامت دانشکده پیراپزشکی برپا و درمراسم 22 آذر 1401 از برترین های پژوهشی این دانشکده قدردانی شد.
دکتر حسین قناعتی رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران، پژوهش را امر مهم و موجب پیشرفت کشورها دانست و گفت: امروزه بر همگان روشن است که تحقیق و توسعه مبنای رشد جوامع محسوب می شود و کشورهایی موفق هستند که در زمینه تحقیق و توسعه قوی عمل کنند.
دکتر قناعتی با اشاره به تحولات نظام سلامت پس از پیروزی انقلاب اسلامی گفت: کشوری که طبیبان آن از پاکستان و هند می آمدند امروزه به لحاظ تخصص و مهارت های مختلف جایگاه درخشانی دارد.
رئیس دانشگاه تولید 180 محصول فناورانه پیشرفته را از دستاوردهای دانشگاه علوم پزشکی تهران در عرصه پژوهش برشمرد و گفت: پس از یک شرکت امریکایی، دانشگاه علوم پزشکی تهران دومین تولید کننده دستگاه جراح رباتیک در جهان است و آن را به کشورهای دیگر از جمله اندونزی صادر می کند.
دکتر قناعتی ساخت دستگاه نورو نویگیشن، دستگاه پت پیش بالینی، سی تی اسکن صنعتی، طراحی ام ار ای و بسیاری از دستگاه های دیگر را نشان دهنده وجود دانش فناورانه دانست و با طرح این پرسش که آیا برخورداری از این دانش کافی است؟ گفت: پس از دستیابی به دانش تولید فناوری، باید بازار فروش محصولات را نیز پیش بینی کنیم. امروزه دانشگاه های بزرگ جهان وابسته به بودجه های دولتی نیستند و از مسیر فروش دانش و فناوری درآمدزایی می کنند.
رئیس دانشگاه، کوچک شمردن دستاوردهای بزرگ را آفت رشد علم دانست و گفت: اجازه ندهیم افتخارات به دست آمده کوچک شمرده شود.
رئیس دانشگاه با تاکید دوباره بر حرکت به سمت پژوهش مبتنی بر علم نافع گفت: در این عرصه جای کار بسیاری وجود دارد و دانشجویانی که پشتکار و هدفگذاری دقیقی دارند می توانند در مسیر علم نافع، دستاوردهای بزرگی را برای کشور خلق کنند.
دکتر قناعتی معنویت در کنار عقلانیت را موجب پیشرفت دانست و گفت: اگر به عقلانیت، ارزش افزوده اخلاقیات و معنویت اضافه شود می توان مدرن ترین روش های مدیریت را با بازده مضاعف به اجرا درآورد.
رئیس دانشگاه در پایان سخنان خود، از خانواده بزرگ دانشگاه خواست به رشد پژوهش به عنوان یکی از ارکان اصلی دانشگاه کمک کنند و گفت: برای شفافیت بیشتر، عدالت محوری و برقراری مدیریت صحیح در دانشگاه، در نظر داریم دانشگاه تمام الکترونیک ایجاد و به سمت دانشگاه هوشمند حرکت کنیم.
عضویت آزمایشگاه تحقیقات پیراپزشکی درشبکه آزمایشگاهی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری
سپس دکتر شعبان علیزاده رئیس دانشکده پیراپزشکی، با اشاره به پیشینه فعالیت نوین پیراپزشکی در دانشگاه گفت: بیش از 8 دهه از حوزه نوین پیراپزشکی در دانشگاه علوم پزشکی تهران می گذرد و بیش از سه دهه است که این اقدامات در قالب دانشکده مستقل ارایه می شود و اساتید مجرب دانشکده در بیش از 8 گروه اموزشی، مسئولیت تربیت دانشجو در 14 مقطع رشته را برعهده دارند.
دکتر علیزاده، شمار دانشجویان این دانشکده را 761 دانشجوی روزانه و 94 دانشجوی بین الملل برشمرد و گفت: در مجموع حدود 850 دانشجو در حوزه پیراپزشکی مشغول تحصیل هستند.
وی دانشکده پیراپیزشکی را جزء اولین دانشکده های جذب دانشجوی بین الملل معرفی کرد و گفت: از بیش از 14 کشور پراکندگی دانشجوی درحال تحصیل و فارغ التحصیل بین المللی داریم.
رئیس دانشکده پیراپزشکی با اشاره به دستاوردها و فعالیت های پژوهشی این دانشکده گفت: در 2 سال اخیر، بیش از 40طرح مصوب درحال اجرا و پایان یافته است و 958 مقاله در Scopus و هزار و 900 مقاله در Google Scholar منتشر شده و مقالات منتشر شده در Scopus حدود 9 هزار 950 بار مورد استناد قرار گرفته است.
دکتر علیزاده عضویت آزمایشگاه تحقیقات پیراپزشکی در شبکه آزمایشگاهی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری (Labs Net) را دستاورد نوین دانشکده در هفته پژوهش بیان کرد و گفت: این ازمایشگاه امادگی ارایه خدمات حوزه پیراپزشکی به سراسر کشور خواهد داشت.
کسب افتخارات بسیار در زمینه ثبت اختراع و انتشار مقالات و طرح های پژوهشی
در ادامه سید محسن لعل موسوی دبیر مرکز پژوهش های علمی دانشجویان واحد پیراپزشکی دانشگاه، با تبریک هفته پژوهش گفت: نگاه ویژه ای که بر خلاقیت و نوآوری دانشجویان در این دوره وجود دارد سبب شده افتخارات بسیاری در زمینه ثبت اختراع، مقالات و طرح های پژوهشی بدست آید و امیدوارم روز به روز بر این افتخارات و شمار پژوهشگران افزوده شود.
نظر دهید